ARCHITECTURE  I  INTERIOR DESIGN  I  PLANNING  I  PROPERTY ANALYSIS  I  BUILDING EXPERTISE

Denver's LGBTQ+ Community
Master Planning

Denver, CO, USA

14,000 SF

2025

ON THE BOARDS

Heald-Desilets Residence
Home Renovation

Denver, CO, USA

1,600 SF

2024

ON THE BOARDS

Rodef Shalom 
Sanctuary Design

Denver, CO, USA

14,000 SF

2025

ON THE BOARDS

Rodef Shalom: 
Pre-School & Sanctuary 
Building Interior Renovation

Denver, CO, USA

7,000 SF

2025

ON THE BOARDS

Attard Residence
New Home Construction

Divide, CO, USA

3,700 SF

2024

ON THE BOARDS

Pena Blvd Development
NAIOP 2020 Challenge

Pena Blvd. corridor between Denver and Denver International Airport (DIA), CO, USA

108,000 SF

2020
  • As DIA has grown, international business interest in Denver through DIA has increased.
  • We designed a new commercial development along
  • Included a new event center within development with accessible rooftop garden, two-level entry and atrium, central courtyard, and outdoor amphitheater with attached plaza.

A two-story event center with public atrium and entry, event spaces, central garden, amphitheater, and parking garage anchored the development within the greater Denver city context. 

By using a semi-transparent entry facade, the design allowed for a gradual shift from the outdoor public plaza into the event center entry lobby.

The amphitheater created an opportunity to bring audible and visual interest from around the development to the event center.

[Description]

Between Denver and Boulder in Colorado, The Town of Superior wanted to create a unique urban identity and metropolitan center. The new Superior metro center includes 17 buildings, including "The Wrap."

The Wrap, a six-level mixed-use building, is the heart of the Superior Metro Center. It includes retail spaces, a civic center, business hub, apartment units, and rooftop pool and patio. 

Lorem ipsum dolor sit amet

The Wrap: South-West Exterior 3D Rendering

Using a fusion of geometric and natural materials and textures, the South-West exterior facade welcomes the public to their new Town of Superior Civic Center. 

The Wrap
Mixed-Use Civic Center

Superior, CO, USA

120,000 SF

2020

[Description]

Including retail spaces within the ground-level building program activated the new local business hub within the Wrap. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla euismod condimentum felis vitae efficitur. Sed vel dictum quam, at blandit leo.

Bethesda Assisted Living
Memory Care Addition 

Thornton, CO, USA

22,976 SF

2019
  • Designed building addition to existing assisted living facility for clients with Alzheimer's disease, Dementia, and other memory care-specific needs.
     
  • Centered nature and natural environment within a walkable and quiet landscape within surrounding building addition.
     
  • Used a public-facing dining room to anchor memory care addition to existing assisted living facility.
     

New Entry Porte Cochere: 3D View

The entry canopy, the "porte cochere," creates a physically covered and visibly monitored entry point, making every guest feel welcomed and cared for.   

Bethesda Assisted-Living Addition: Site Plan

[Description]

Bethesda Assisted Living Addition: South Elevation

Every person with Alzheimer's disease retains a memory of the natural world. The feeling of water on their hands, the calm of a warm breeze, and the smell of spring flowers, those sensory-activated feelings do not disappear; a natural memory imprint. 

By using warmer natural materials, colors, and textures in the facade, we created a connection to the natural landscape and reinforced that natural memory imprint.

First Bank Branch
Corporate Interior Remodel

Windsor, CO, USA

4,400 SF

2019
  • Interior renovation of existing First Bank Branch, including new interior finish palette and furniture.
     

Research: Urban Context

Research: Site Context

Research: Health Disparities & Design Solutions

Site Analysis & Planning

New York University (NU) Health System Masterplan

NU Health System Fitness & Wellness Center

New York University Health System
Master Plan & 
Medical Office Building (M.O.B.) Design

East Meadow, Long Island, NY, USA

52 New Buildings; 3,000,000 SF

2016
  • We created a Master Plan for New York University (NU) Hospital.
  • Master Plan Design Guidelines were responsive and sensitive to health disparities and related factors within the local community.
  • We used demographic, site, and policy research to document existing health disparities within the surrounding community.
  • To support local homeless and transient population and people in crisis, including domestic abuse victims and children-at-risk of homelessness, we designed a new transitional housing village within the hospital campus.
  • To create equitable access to mental health support, we created a central behavioral health facility within the M.O.B. building layout.
  • The new central behavioral health facility includes therapists, counselors, social workers, a psychiatric ICU, and other behavioral health specialists.
  • Created plan for gender-neutral and universally accessible hospital facilities, including primary care facilities, restrooms, and housing.

Garden Medical Building: Floor Plan

Garden Medical Building: View from Healing Garden

Universal Exam Room Layout Options

East Meadow Transitional Housing Village

© Copyright. All rights reserved.

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details and accept the service to view the translations.